מו"ל: כתר, 2015
איורים: גיא מורד
"כשאתה אומר למישהו, אני רוצה לדבר איתך, אתה בעצם מכבד אותו.
כאילו אתה אומר לו, יש בנינו בעיה, אבל אני יודע שאיתך אפשר לדבר ,
אתה אחד שמבין."
הסיפור עוסק בגיבור אשר חווה התעללות בכיתה מצד יאחד מהתלמידים. במרכז העלילה הילד מתמודד עם הכאב והצקות מצד ילד חזק לתפיסתו. גיבור הסיפור, מרכיב משקפים ושגיא לועג לו, ובשל כך הוא סובל מאוד.
גיבור הסיפור מסרב לשתף את מה שעובר עליו ודוחה את עזרת הוריו, הוא מתלבט מהי התגובה הנכונה חש חסר ערך ומונמך ובעיקר מפוחד. אולם לאחר מכן מנסה לפעול בעצתם: לדבר עם התוקף.
הסיפור מתפתח לאור הניסיונות שעושה הגיבור לשוחח ולכאורה מעלות חרס בידיו, אולם מבלי שמבחין זאת, מביאות פעולותיו הזעירות לשינוי גדול בתחושותיו.
"אני רוצה לדבר איתך" כך פונה בגיבור באומץ לשגיא הילד אשר מציק לו.
השיחה ביניהם לא מתקיימת, אלא רק הפניה. אך התפנית ביחסיהם מתרחשת רק מעצם פניתו.
הסיפור מעניק כוח ליכולת לתקשר את המצוקות מול הצד השני ולפעול במקום שבו יש עלבון, כאב ואי נוחות ללא התערבות מבוגר. גיבור הסיפור הינו ילד מתמודד ואמיץ אשר משתף ופועל למען עצמו.
הספר מספר בעיקר על שיחה שאנו מקיימים עם עצמנו בתוך הראש וכמה פנייה פשוטה יכולה לסמן לצד השני שהוא עובר את הגבול.
הספר כתוב היטב, עם התפתחות מתח והפתעה, קל לילד בבית ספר יסודי להזדהות עם הדמויות, ניתן אף להרגיש אותם. דינאמיקת היחסים אשר מתוארת בספר הינה קולקטיבית ומתקיימת בכל מקום ולכן אמינותו לחיים החברתיים גבוהה. איורים מצוינים
אני מאוד ממליצה להורים ולאנשי טיפול לעשות שימוש בספר זה.
האלמנט המשמעותי ביותר בספר הינו "העזרה העצמית" שבה הגיבור מוציא עצמו ממעגל מסלים של השפלה וכאב ומצמיח שינוי ביחסיו החברתיים.